keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vierailevia tähtiä

Kuninkaantien lukioon on tänä vuonna saapunut paljon uusia kasvoja. Ykköset tietysti, mutta myös muita uusia tulokkaita on saapunut kouluumme. Lukioomme on tullut vaihto-opiskelijoita kaukaa ja uusia opettajia. Kruunun Takaa -blogiin ilmestyy syksyn aikana haastatteluita näistä uusista tähdistämme. 

 Sandra Manners

Kuka hän oikein on?
Sandra Manners on 17-vuotias tyttö Yhdysvalloista. Hän on tullut tänne Suomeen meidän lukioomme vuodeksi vaihtoon. Sandra asuu Yhdysvalloissa Montanan osavaltiossa Helenan kaupungissa. Hänen oman koulunsa nimi on Helena High School.

Miksi halusit tulla Suomeen?
”Valitsin Suomen, koska ajattelin että moni ei valitsisi Suomea. Suomi vaikutti myös mielestäni uudelta ja mielenkiintoiselta. ”

Mitä tiesit Suomesta ennen tänne tuloasi? Mikä oli ensivaikutelmasi Suomesta?
”Tiesin ettei Suomessa ole aurinko paljon esillä talvella ja että ihmiset täällä voivat olla ujoja. Ensivaikutelmani oli, että Suomi on kaunis maa. Suomalaisten ajattelin olevan ujoja, mutta kaikki, jotka ovat tulleet juttelemaan minulle, ovat olleet tosi kivoja. Host-perheeni on todella ihana ja lämmin.”

Millasta on ollut olla täällä? Mitä aineita opiskelet täällä Kunkussa?
”Hauskaa, olen nauttinut täällä olemisesta. Opiskelen matikkaa, englantia, ranskaa ja kuvataidetta.”

Oletko pitänyt suomalaisesta ruoasta? Mitä mieltä olet suomen kielestä?
”Olen pitänyt, en tosin vielä tiedä mistä ruoasta pidän eniten. Siitä pidän myös, että kouluruoka täällä on paljon terveellisempää. Suomen kieli on todella hankalaa, mutta opin sitä pala palalta.  Slangi tekee siitä tosin vielä vaikeampaa oppia.”

Missä kaikkialla Suomessa olet jo käynyt? Mitä vielä haluaisit tehdä vaihto-opiskelija vuotesi aikana?
”Olen käynyt Helsingissä, Tampereella vierailemassa host-perheeni ystävillä ja kävin Turku-Tukholma välisellä yhden päivän risteilyllä. Haluaisin vielä tutustua uusiin ihmisiin, oppia suomen kieltä, tehdä jotain jännittävää ja kokea millaista on elämä Suomessa.”

Sandra Manners


Haastattelu, teksti ja kuva: Viivi Ramstedt 14E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti