perjantai 11. marraskuuta 2016

Stanfordin yliopisto

Kuulostaako jokapäiväinen auringonpaiste hyvältä? Entä opiskelu maailmanluokan opiskelijoiden ja professoreiden parissa? Tai eläminen korkeateknologian liiketoiminnan ytimessä? Jos vastauksesi on kyllä, saattaa Stanford olla harkitsemisen arvoinen yliopisto.



Stanford, toiselta nimeltään Leland Stanford Junior University, on Kalifornian Piilaaksossa (englanninkielinen nimi Palo Alto) sijaitseva huippuyliopisto. Jo vuonna 1981 perustettu yliopisto on monella alalla yksi maailman parhaimmista. Monikulttuurinen yliopisto tarjoaa seitsemän eri tiedekuntaa:
Kauppatieteellinen
Geotieteellinen
Kasvatustieteellinen
Tekninen
Humanistinen-Luonnontieteellinen
Lakitieteellinen
Lääketieteellinen

Stanfordin suurella ja kauniilla kampuksella sijaitsee 700 rakennusta ja siellä toimii yli 2000 opetushenkilökunnan jäsentä. Alueella on myös paljon liikunta- sekä muita harrastemahdollisuuksia.

Opiskelijoiden osaamisen ja tiedon taso sekä tavoitteellisuus luovat täydellisen ympäristön menestykselle yhdessä monipuolisten työtilojen ja –tapojen kanssa. Moni Stanfordin alumneista ovat tulleet tunnetuiksi lukuisilla eri aloilla opiskelijavuosiensa jälkeen. Näitä alumneja ovat esimerkiksi Instagramin perustajat Kevin Systrom sekä Mike Krieger, näyttelijät Andre Braugher sekä Jennifer Connelly, Googlen perustajat Larry Page sekä Sergey Brin, romaanikirjailija Michael Cunningham sekä jalkapalloilija Kelley O’Hara. Yliopiston entisten opiskelijoiden joukossa on myös Nobel-palkittuja, kuten taloustieteilijä Alvin E. Roth sekä Sally Ride, joka matkasi ensimmäisenä amerikkalaisena naisena avaruuteen.


Hyvien koulutusmahdollisuuksien lisäksi Stanford sijaitsee monien kansainvälisesti merkittävien yritysten läheisyydessä. Esimerkiksi Applen, Googlen ja eBayn päätoimistot ovat kaikki lyhyen matkan päässä yliopistosta. Piilaaksossa vieraillessa ei voi olla huomaamatta Googlen itseohjautuvia autoja.

Toisin kuin Suomen Aalto yliopisto, Stanfordissa opiskellakseen täytyy olla mahdollisuudet maksaa todella korkeat, reilusti yli 50 000 dollarin, lukukausimaksut. Näillä rahoilla koulu pystyy kuitenkin ylläpitämään mainettaan ja tasoaan maailman parhaimpien koulujen parissa. Esimerkiksi kampuksen suuri koko, monipuoliset ja esteettisesti kauniit tilat sekä maailmanluokan professorit vaativat korkeat lukukausimaksut jatkaakseen toimintaansa. Stanfordiin hyväksytyksi tuleminen on myös todella vaikeaa, vain noin 5% hakijoista pääsee kouluun. Sisäänpääsyprosentti on laskenut aikaisempiin vuosiin verrattuna.



Yllä olevassa kuvassa Stanford Design Schoolin kokoushuone. Noin viiden hengen tila on sisustettu tyynyillä ja matolla. Poikkeuksellisen kokoushuoneen tarkoitus on antaa opiskelijoille vapaus keksiä uusia, ”out of the box”, ideoita.


Hauska tietää:
Stanfordin epävirallinen motto: ”Die Luft der Freiheit weht”
(Englanniksi: ”The wind of freedom blows”)

Stanfordissa halutaan tukea opiskelua ja näyttää, että tavoitteellisuudessa ja korkeassa osaamisessa ei ole mitään huonoa. Siellä halutaan näyttää, että opintoihin ja tulevaisuuteen panostaminen on niin sanotusti coolia. Tämän vuoksi Stanfordissa opiskelevista käytetään termiä  ”Nerd Nation” (suomeksi Nörttien Kansa).

Stanfordin opiskelijoilla on tapana harrastaa ”Fountain Hoppingia”. Siinä opiskelijat hyppivät vuoronperään kampuksen eri suihkulähteisiin. Suihkulähteisiin hyppimistä tehdään joka vuosi esimerkiksi kokeiden jälkeen, mutta sitä harrastetaan myös spontaanisti.



















Lähteet:



Maija Hietto, 15F


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti