lauantai 19. marraskuuta 2016

Up with People kunkussa 17.11

Tänään 17.11 meidän kouluumme saapui hienoja vieraita! Saimme vieraaksemme Up with People -järjestöstä nuoria kertomaan järjestönsä toiminnasta ja keskustelemaan kunkkulaisten kanssa maailman tapahtumista ja vapaaehtoistyöstä.
Up with People toimii esimerkiksi musiikin kautta ja nämä nuoret kiertävät maailmaa eri kouluissa ja järjestäen toimintaa. Toimintaan voi liittyä 17-21 -vuotias nuori ja kokonaisuudessaan reissu on puolen vuoden mittainen ja sen aikana kierretään eri paikkoja majoittuen isäntäperheen luona.
Luokissa oli muutama henkilö edustamassa Up with People -järjestöä ja he ohjasivat meille opiskelijoille erilaisia ryhmätehtäviä. Jouduimme pohtimaan omaa kantaamme esimerkiksi liittyen omiin käsityksiimme maailmasta, yhteisöistä ja elämän arvoista. Esimerkiksi paljon pohdintaa herätti kysymys “Jos voisit saada maailmaan rauhan tappamalla yhden perhosen, tekisitkö sen?” johon tuli valita puolensa “kyllä” tai “en”. Kysymys vaikeutui kun perhonen vaihdettiin hevoseen ja ihmiseen.
Oppilaiden kommentit tästä tehtävästä yhdessä Up with People nuorien kanssa olivat positiivisia. Tällainen harjoitus koettiin mielenkiintoiseksi, mieltä avartavaksi ja hauskaksi.
On hienoa, että saimme tavata näitä nuoria!

Up with Peoplen konsertit ovat Espoossa 18.11 ja 19.11. Lisää tietoa toiminnasta: http://www.upwithpeople.org/

Kirjoittanut: Maria Kujanpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti