tiistai 28. maaliskuuta 2017

Espoo täällä, kuuleeko Shanghai
haastattelut ja teksti: Leo Hirviniemi, Maria Kujanpää, Roope Määttä


Yhteistyö Shanghain ja Espoon välillä on ollut jo pitkään vireillä. Rehtorimme kävi jo vuonna 2015 valmistelumatkalla Shanghaissa. Pienen viivästyksen jälkeen, viime syksynä, sai lukiomme virallisen kutsun hieman yli viikon kestävälle vierailulle.


”Tavoitteena on laajentaa ymmärrystä muista kulttuureista”,  toteaa Antti Lindqvist, jota haastattelimme. Matkan ohjelmaan kuuluu kiinalaiseen koulujärjestelmään tutustumista, tunneilla vierailua ja koulupäivien jälkeen on tarkoitus tutustua Shanghain kaupunkiin. Oppilaat asuvat vierailun ajan paikallisten perheiden luona.


Shanghaihin lähtee kaksitoista lukiomme ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Opettajista matkalle lähtevät Antti Lindqvist ja Esa Kaitaranta. Elsa ja Ilmari oppilaista sekä Antti opettajista kertovat odottavansa innoissaan matkaa. Oppilaat mainitsevat odottavansa varsinkin uuteen ja hyvin erilaiseen kulttuuriin tutustumista.  Valmistautuminen on aloitettu jo hyvissä ajoin ja siihen on kuulunut esimerkiksi matkan sisällön suunnittelua ja hieman kiinan opiskelua.

Matkasta tulee päivityksiä Kunkun someen. Siitä voi myös lukea myöhemmin keväällä ilmestyvästä Kruunun Takaa -lehdestä. Seuraavana lukuvuonna saamme vuorostamme vierailulle oppilaita Shanghaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti