tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kunkun salibandyottelu viihdytti jälleen katsojia – tasainen vääntö ratkesi yhden maalin erolla


teksti: Roope Määttä
kuvat: Pauli Palo

Kuninkaantien lukion liikuntahallissa nähtiin mieleenpainuva ja viihdyttävä salibandykamppailu, jossa abien muodostama joukkue kohtasi opettajat. Tänä vuonna ottelusta muodostui todellinen trilleri.


Kuninkaantien lukion jo perinteeksi muodostunut opettajien ja abien välinen salibandyottelu pelattiin 27.1.2017 liikuntahallissa täyden katsomon edessä. Vuosi toisensa jälkeen opettajien kovajalkainen ja fyysinen joukkue on valmis urhoollisesti haastamaan abien joukkueen. Tällä kertaa abien sikermä oli todella taidokas, eikä siltä kaukalossakaan työmoraalia puuttunut.

Kahdesta viidentoista minuutin erästä koostunut ottelu oli tarkka puolustustaisto.  Vastustajan virheitä kytättiin viimeiseen saakka ja niihin pyrittiin iskemään. Paitsi tulostaululla, myös tilanteiden valossa todella tasainen ottelu päättyi lopulta abien joukkueen voittoon yhdellä maalilla. Päätössummerin vingahdettua taululla komeilivat lukemat 4-3 abien hyväksi. Ottelu oli loppuun saakka todella jännittävä ja viihdyttävä. Kentällä pelaajat pelasivat reilusti ja kunnioittivat vastustajaa. Törkeyksiltä vältyttiin ja itse ottelu säilyi koko ajan pääosassa.

Yksi opettajien muodostaman joukkueen tukipilareista oli Suomi-sarjassa päättyneellä kaudella jääkiekkoa pelannut liikunnanopettaja, Markus Rämä. Hän taisteli kovaa, voitti kaksinkamppailuita, järjesti joukkueelleen maalintekopaikkoja ja oli tehokas. Toinen merkittävä tekijä historiallisen tasaisessa väännössä opettajien puolelta oli joukkueen maalilla torjunut, biologiaa ja maantietoa Kunkussa opettava Päivö Somerma. Ilman Päivön lukuisia haamutorjuntoja ja viiltävän nopeita refleksejä, olisi opettajien ryhmä ollut huomattavasti pahemmissa vaikeuksissa abien tarjoilemien pallosateiden seurauksena.

Abien joukkueessa taidoillaan häikäisi muun muassa pitkän uran salibandykentillä tehnyt Atte Kyöstiö. Pehmeäkätinen puolustaja väläytteli jatkuvasti pallollista osaamistaan, jakoi paikkoja joukkuetovereilleen ja oli vaikea pysäytettävä opettajien joukkueelle. Toinen näkyvä ja tärkeä pelaaja abien voitossa oli Urho Vepsäläinen, joka toimi edellisessä Espoon lukioiden välisessä salibandyturnauksessa Kunkun kapteenina. Hän repi ja raastoi täysillä viimeiseen saakka. Opettajilla oli aika ajoin suuria vaikeuksia saada Vepsäläistä kuriin.


Kokonaisuudessaan tapahtuma oli jälleen kerran hieno spektaakkeli. Abit ja opettajat olivat esimerkiksi suunnitelleet joukkueilleen maaleja varten näyttäviä tuuletuksia, joista yleisö pääsi nauttimaan moneen otteeseen. Loistotapahtuma koostui itse ottelun lisäksi Kunkku Chicks -tanssiryhmän huikaisevasta erätaukoesityksestä, mahtavasta selostuksesta ja hyvistä kenttäkuulutuksista sekä pelaajahaastatteluista. Myös hyvä musiikki raikui salissa tapahtuman aikana Kunkun halli-DJ:n toimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti