keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Penkkarit 2017

Penkkarit 2017


Penkinpainajaispäivä on tunnetusti maanlaajuinen juhla, jolloin abiturientit viettävät viimeisen päivän koulussa ennen lukulomiansa tuleviin yo-kirjoituksiin. Tämän vuoden penkkareita vietettiin torstaina 16.2. Yleisesti ottaen tämä päivä on ollut yleensä tapahtumarikas sekä rento. Koulumme abiturienteista paistoi läpi välinpitämätön ja murheeton tunnelma, joka heijastui koko koululle. Päivä oli heidän viimeinen virallinen koulupäivä ja he antoivat sen todellakin näkyä.


style="position: absolute; top: 5.33cm; left: 0cm" Päivä lähti käyntiin jo perinteeksi muodostuneella Abi-Show:lla. Koko koulu oli saapunut seuraamaan heti aamusta kyseistä tapahtumaa liikuntasaliin. Shown ohjelma oli monipuolinen. Tilaisuudessa mm. muistettiin koulumme ”merkittävimpiä” opiskelijoita palkinnoin, pidettiin hauskaa tiettyjen ykkös- ja kakkosvuosikurssilaisopiskelijoiden kustannuksella sekä tietenkin näytettiin abiturienttien valmistama Abi-video. Opettajat olivat myös hyvin hengessä mukana ja myös heitä nähtiin ”estradilla”. Upein ohjelmanumero mielestäni show:ssa oli kuitenkin Abi-räppi. Briljantit sanat yhdistettynä humoristiseen musiikkivideoon ei varmasti jättänyt montaa henkilöä katsomossa kylmäksi. Myös karkit olivat luonnollisesti osa päivää, ja abit heittelivätkin niitä läpi aamupäivän oikein herkällä kädellä. Läpi shown salissa vallitsi rento ja positiivinen ilmapiiri. Kaikesta huomasi päälle päin, että abiturientit olivat käyttäneet siihen energiaansa ja aikaansa huomattavan paljon.  
Shown jälkeen päivä jatkui rekkojen luona. Odotetut rekka-ajelut olivat edessä. Pienen odottelun jälkeen abiturientit pääsivät omille paikoilleen (omiin rekkoihinsa). Rekat olivat koristettu lakanoilla, joissa oli mm. sitaatteja yritysten sloganeista sekä lukiotamme symboloivia fraaseja. Esimerkiksi Lidl:n mottoa oli käytetty taidokkaasti lainaten. Kun rekat lähtivät koulumme pihalta raikuvien suosionosoituksien saattelemana, muut palasivat sisään opiskelemaan. Rekat sekä abiturientit heidän mukanaan kiersivät ympäri Espoota vilkuttaen ja heitellen makeisia. Ajeluiden jälkeen abit suuntasivat kohti Välimeren kuohuja.
Kaikesta huomasi kyllä, että penkkaripäivällä oli/on iso merkitys abiturienttien silmissä. Yksityiskohdat (mm. lakanat sekä tietysti näyttävät asut!) olivat viimeisen päälle hiottuja. Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin hieno ja varmasti ikimuistoinen kaikille abeille. He jättivät koulumme niin kuin halusivatkin; tyylillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti