sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kunkku järjesti vaalipaneelin - kaikki panelistit valtuustoon
Maria Kujanpää ja Roope Määttä


Kuninkaantien lukion järjestämässä vaalipaneelissa nähtiin hyvää keskustelua muun muassa koulutuksesta, nuorista sekä verotuksesta.


Tiistaina 21. maaliskuuta joukko kunkkulaisia kokoontui Entressen kirjastoon koulun yhteiskuntaopin opiskelijoiden järjestämään vaalipaneeliin. Espoon kunnallisvaaliehdokkaista paikalla olivat Kokoomuksen Sanna Lauslahti, Vihreiden Johanna Kariniemi, SDP:n Maria Guzenina, Vasemmistoliiton Kari Uotila, Keskustan Riikka Pakarinen sekä Perussuomalaisia edustava Simon Elo.


Vaalipaneelissa oli myös entisiä ja nykyisiä Kuninkaantien lukion opiskelijoita, jotka olivat nyt ehdolla kunnallisvaaleissa. He esittivät kysymyksiä panelisteille. Vaalipaneelin teemat pyörivät lasten ja nuorten asioiden parissa. Esille nousivat esimerkiksi homekoulujen korjaaminen - miten saadaan rahat niihin, kasvisruokapäivä sekä julkisen liikenteen maksut ja sen toimivuus.


Vaalipaneelissa esitettiin kysymyksiä eri aiheista, jonka jälkeen jokainen ehdokas sai kertoa ja perustella kantansa. Lisäksi oli pieniä “kyllä” ja “ei” kysymyksiä, jonka jälkeen ehdokas sai perustella kantansa. Paneelissa nähtiin myös tiukkoja väittelyitä, joissa kaksi kunnallisvaaliehdokasta vuorollaan väittelivät ja argumentoivat annettujen aiheiden pohjalta.

Pitäisikö kouluissa olla vähintään yksi kasvisruokapäivä viikkoa kohden?


Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Keskustan ehdokkaiden mielipide oli melko yhtenäinen. Ehdokkaiden mukaan tälläkin hetkellä on mahdollisuus valita kasvis- tai liharuoan väliltä. Ehdokkaista erityisesti Kokoomuksen Sanna Lauslahti korosti valinnanvapautta. Lauslahti painotti myös, että valinta on opiskelijoiden, ei poliitikkojen.



Homekoulujen korjaus

Puolueista Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto olisivat valmiita väliaikaiseen verotuksen nostamiseen homekoulujen korjaamiseksi. Vasemmistoliiton ehdokkaan Kari Uotilan mukaan veronostoja ei tarvitsisi tehdä lainkaan, jos asiat olisivat hyvin.


Perussuomalaiset ei halua nostaa veroja. Ehdokas Simon Elo vetoaa rahastoihin, joista hänen mukaansa löytyy varoja, jos vain halua riittää.


Kokoomuksen ehdokkaan mukaan vasemmistopuolueet keräämään rahaa, mutta heillä ei ole ratkaisuja asioiden korjaamiseksi.


Pitäisikö maahanmuuttoon lisätä resursseja?


Tästä aiheesta nähtiin väittely Vihreiden ja Perussuomalaisten välillä.


Vihreiden ehdokkaan Johanna Karimäen mukaan kotiutus vaatii lisäresursseja aluksi, mutta tulee maksamaan itsensä takaisin. Karimäen mukaan pitäisi pyrkiä ottamaan vastaan enemmän turvapaikanhakijoita. Hän myös kritisoi hallituksen leikkauksia tämän aiheen osalta.


Perussuomalaisten ja ehdokas Simon Elon mukaan turvapaikanhakijat tarvitsevat koulutusta, mutta maahanmuuttajat eivät. Turvapaikanhakijoita tulisi ottaa vähemmän ja heihin käytettävää rahaa pitäisi sitä kautta vähentää. Elon mukaan ensin tulee hoitaa Suomen asiat kuntoon ja sitten vasta keskittyä muuhun maailmaan.


Julkinen liikenne Espoossa: toimivuus ja hintataso


Keskustan Riikka Pakarisen mukaan julkinen liikenne ei tällä hetkellä toimi riittävän hyvin kaikilta osin. Joukkoliikenteeseen tulisi hänen mukaansa panostaa enemmän, sillä oma auto on tällä hetkellä välttämätön.


Julkisen liikenteen hintatasosta keskusteltiin SDP:n Maria Guzeninan ja Kokoomuksen Sanna Lauslahden välillä. He olivat yksimielisiä siitä, että koululaisille tulisi olla maksuton joukkoliikenne kouluaikoina. Eläkeläisille tulisi olla niin ikään maksuton joukkoliikenne tiettynä aikana. Joitakin joukkoliikenteen kohteita tulisi saada täysin maksuttomiksi.


Mihin Espoon rahoja tulisi käyttää?


Kokoomuksen Sanna Lauslahden mukaan koulutus ja nuoriso vaativat Espoolta rahallista panostusta.

Vihreiden Johanna Kariniemi haluaa rahoja käytettävän lasten ja nuorten koulutukseen, harrastuksiin sekä peruspalveluihin ja niiden laadun parantamiseen.

SDP:n Maria Guzenina mainitsee palvelut ja yhdenvertaisuuden lisäämisen niiden kautta. Syrjäytymistä tulee vähentää ja epäoikeudenmukaisuuden tunnetta poistaa. Lisäksi vanhusten laadukkaat palvelut ovat tärkeitä.
Perussuomalaisten Simon Elon mukaan yrittäjyys ja työllisyyden lisääminen ovat tärkeitä. Hän mainitsee lisäksi osallisuuden ja demokratian.


Vasemmistoliitto ja Kari Uotila haluavat käyttää varoja eriarvoisuuden poistamiseen, kaikista on tärkeää pitää huolta ja kaikille tulee taata samat mahdollisuudet.


Keskustan Riikka Pakarisen mukaan talouden pohja tulee pitää vakaana. Harrastukset ovat hänen mukaansa liian kalliita ja kaupungin tulisi tukea harrastusten tarjoajia enemmän. Hän mainitsee myös, että kaikilla tulee olla tasa-arvoiset mahdollisuudet käydä koulua.


Yhteenveto


Eniten puhuttivat verotus sekä lasten varhaiskasvatus. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että homekoulut tulee korjata ja opiskelijoiden terveys ei saa vaarantua. Tähän kunkin puolueen ehdokkaat tarjosivat erilaisia keinoja.

Kaikki panelistit pääsivät Espoon kunnanvaltuustoon. Kunkku kiittää onnistuneesta paneelista!

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Tulevaisuuden Suomi kunkkulaisten silmissä


Tulevaisuuden Suomi kunkkulaisten silmissä

Muuttuvassa maailmassa on vaikea pysyä mukana. Tavat ja tavarat kehittyvät kokoajan sekä syrjäyttävät asioita, jotka vielä viisi vuotta sitten olivat oleellinen osa arkipäiväämme. Illan uutisissa ja lehtiartikkeleissa korostetaan kokoajan enemmän ja enemmän automatisoitumista, sekä ihmisten työtä helpottavia koneita. Oikean alan valitseminen on työllistymisen kannalta oleellista. Onneksemme, omat abiturienttimme kertovatkin kantansa asiasta. 

Minkälaisia tietoja ja taitoja mielestänne tulevaisuudessa tarvitaan?

- Mielestäni, tulevaisuudessa erityisen tärkeää ovat IT-taidot. Meidän täytyy osata käyttää ja hyödyntää tietokoneita sekä teknologiaa. Ihmiset laiskistuvat, sillä koneet korvaavat itse ihmistyön, kertoo Roosa Tiitola.
- Tuo on aivan totta, toteaa Konsta Granö. Tässä globalisoituvassa maailmassa on oleellista hallita laaja tietokanta, mikä on omiaan työllistymisen kannalta. On tärkeää tietää paikkansa, mutta ambitioita voi - ja täytyykin toteuttaa. Kunnianhimo ja röyhkeys takaavat tulevaisuuden menestyksen, mutta vuorovaikutustaitojen merkitystä ei sovi unohtaa. Verkostoituminen on taito, jonka hallitessaan tyhmempikin pärjää.

- Robottien osuus työelämässä kasvaa, ja tämän takia tarvitsemmekin yhä enemmän  erilaisia tekniikan osaajia kehittämään yhä monimutkaisempia laitteita, sekä huoltamaan niitä käytössä olevia, sanoo Lauri Melanen.

- Erikoistuminen tiettyyn alaan tulee olemaan entistä tärkeämpää. Asiantuntijoita tullaan tarvitsemaan enemmän. Tärkeää on myös internetin kautta työskenteleminen, sekä koodaus, kertoo Mikael Suonio.

Mikä on ammattien laita? Uskotteko, että unohdetut ammatit nousevat uuteen nousuun vai syrjäyttävätkö uudet alat kokonaan nykyiset työpaikat?

- Uskon, että teknologian kehittyessä luovuus puhkeaa kukkaansa työmarkkinoilla. Kun kaupan kassat automatisoituvat, tarvitaan uusia keksijöitä suunnittelemaan näitä järjestelmiä. Hyvä esimerkki tulevaisuuden ammatista voisikin olla juuri visionääri, sanoo Granö.

- Olen samaa mieltä. Suuri osa ammateista häviää pikku hiljaa automatisaation takia, koneet syrjäyttävät tietenkin ihmisen. Paljon kannattavampaa on antaa koneen tehdä työ nopeammin ja vielä tehokkaammin! Haittansa on vain siinä, että ihmiset tottuvat siihen, että koneet tekevät kaiken työn, pohdiskelee Tiitola.

- Tuo onkin tämän kaiken haittapuoli, sanoo Lauri. Toisaalta, ihmisten mielenkiinto omaa terveyttään kohtaan kasvaa työn ollessa yhä enemmän sisällä istumista. Erilaisten kehonhuollon ammattilaisten, kuten hierojien ja personal trainerien, rooli tulee taatusti nousemaan! Samalla on noussut yhä suurempaan huomioon ilmastonmuutos, sekä tätä myöten ekologisuus ja biotekniikka, joita voisimme soveltaa arkipäivän laitteisiin.

- Ei pidä unohtaa palveluammatteja, huomauttaa Suonio. Ammatit, jossa tarvitaan ihmisen kosketusta, ovat tärkeitä. Muun muassa psykiatrit, lakimiehet ja konsultit ovat ammatteja, joita koneet eivät voi korvata. Ne vaativat hyvän koulutuksen, ja tarvitaan vielä jokunen vuosi, että tämä ammattilaisten tietämys voidaan roboteilla syrjäyttää.

Suuret kiitokset teille, Lauri, Mikael, Konsta ja Roosa!

Githa Laisi






maanantai 10. huhtikuuta 2017

OPKH 2017-2018

OPKH 2017-2018 – idearikas ja motivoitunut ryhmä kasassa

Mikä OPKH oikein on? Se on lukiolaisten valitsema ryhmä ns. toimielin, joka edustaa kaikkia oman lukion opiskelijoita. Työtehtäviin kuuluu mm. tapahtumien järjestämistä ja valvomista, että lukiolaisten mielipiteet otetaan huomioon päätöksiä tehdessä. OPKH luo lukioon myös yhteishenkeä, joka onkin Kunkussa todella korkealla.

Kuten aikaisempinakin vuosina, tänäkin vuonna on saatu mahtava opiskelijakunnan hallitus kasaan. Tämä vuosi kuitenkin eroaa aikaisemmista vuosista, kun halukkaita hallitukseen oli enemmän kuin siihen valitetttavasti voidaan ottaa. Innokkaita hakijoita oli 27, joista lopulta 15 valittiin lopulliseen hallitukseen. Ehdokkaat pääsivätkin heti tositoimiin, kun koululla järjestettiin vaalit, jossa jokainen ehdokas sai muutaman minuutin mahdollisuuden kertoa itsestään ja hankkia äänestäjiä.

Vaalien jälkeen äänestys käytiin Wilman kautta ja pian ilmoitettiinkin kauden 2017-2018 uusi OPKH. Nyt kasassa on idearikas ja aktiivinen ryhmä, joista jokainen on ansainnut paikkansa hallituksessa. Tämän kauden hallituksen 15 jäsentä ovat: Karl Alu, Netta Huura, Heini Hänninen, Oskari Kiili, Jasmiina Knaapi, Viivi Kuisma, Silja Laitinen, Leo Ollikka, Väinö Saarinen, Tino Salin, Aarne Santamäki, Ilmari Tala, Jaakko Vettenniemi, Elsa Viitanen ja Riina Virtanen. Ohjaavina opettajina toimivat Mia Stenius ja Anne Suontaus.

Hallitus on kokoontunut 3 kertaa kevään aikana ja homma onkin lähtenyt hyvin käyntiin. Ensimmäisessä kokouksessa pidettiin monia äänestyksiä, kun hallituksen keskuudesta valittiin eri toimihenkilöitä. Kokouksessa äänestettiin mm. puheenjohtaja, tapahtumavastaava ja sihteeri. Kauden 2017-18 puheenjohtajaksi valittiin Aarne Santamäki ja varapuheenjohtajaksi Viivi Kuisma. Puheenjohtajan työtehtäviin kuuluu mm. pitää järjestystä yllä kokouksissa. Sihteeriksi valittiin Netta Huura ja rahastonhoitajan hommaan Leo Ollikka. Sihteerin työhön kuuluu mm. kirjoittaa kaikki mikä tulee esille hallituksen kokouksissa. Graafisia suunnittelijoita valittiin tänä vuonna kolme; Jasmiina Knaapi, Jaakko Vettenniemi ja Väinö Saarinen. Haluttuun tapahtumavastaavan rooliin valittiin tänä vuonna Riina Virtanen ja Karl Alu Plan-vastaavaksi. Nimensä mukaisesti tapahtumavastaava vastaa erilaisten teemapäivien järjestämisestä.

Kasassa on todella hyvä porukka, joka tulee hyvin toimeen keskenään. Kokouksissa onkin tullut jo paljon hyviä ehdotuksia mitä kaikkea nyt kevään aikana tullaan järjestämään ja tekemään. Ystävänpäivänä järjestettiinkin jo jotain pientä, mutta nyt suunnitteilla on Pääsiäisrieha ja Vappupläjäys. Kokoukset ovat sujuneet mallikkaasti, ja monista asioista ollaankin päästy keskustelemaan. Haastatteluihin saatiin 5 innokasta hallituksen jäsentä; Riina Virtanen, Tino Salin, Väinö Saarinen, Ilmari Tala ja Aarne Santamäki.

Riina Virtanen (tapahtumavastaava):

Miksi halusit tapahtumavastaavaksi?

Koska oon aika heittäytyvä ihminen ja koulun tapahtumii on kiva järjestää, ku se lisää yhteishenkee. ”

Miksi halusit opiskelijakunnan hallitukseen?

No tää vaikutti tosi kivalt, ku kaveritkin on vähän mainostanu tätä ja sit kun meil on nyt viel näin hyvä porukka tääl kasas. ”



Ilmari Tala:

Miksi hait OPKH:n?

Mä halusin vähän muutakin koulussa kun opiskella, et pääsee kaikkeen koulun toimintaan mukaan ja pääsee tekee kaikkii tapahtumii ja tälläsii. ”


Onko jotain mitä haluaisit parantaa meidän koulussa OPKH:n kautta?

No emmä tiiä parantaa, mutta tapahtumat on aina ollut hyvii nii pitää niitä yllä! ”



Väinö Saarinen (graafinen suunnittelija):

Millä muutamilla sanoilla kuvailisit tämän hetkistä hallitusta?

Silleen pirteä ja sitten sosiaalinen”

Lupasit äänestäjillesi Snapchat filtterin, niin voisitko paljastaa milloin se julkaistaan?

Kyllä tän lukuvuoden lopussa. ”



Tino Salin:

Miksi hait OPKH:n?

Noo vähän itsekäs motiivi mut näyttää hyvält CV:s. ”vastaa nauraen.

Millä sanoilla kuvailisit tätä tämän hetkistä hallitusta?

Tää on oikein idearikas ja motivoitunut, et kaikki on hyväl asenteel tääl hommis, kyl meil tääl hauskaa on! ”



Aarne Santamäki (puheenjohtaja):

Mitä puheenjohtajana oleminen merkitsee sulle?

Mulle merkitsee puheenjohtajana oleminen tietty vastuutehtävää ja mä oon pitkään ollu mukana opiskelijakunnan toiminnassa, joten mä koen että pystyn ehkä vielä vahvemmin luomaan suuntaviivoja opiskelijakunnalle ja niinkun pitämään sitä hyvää draivia ja positiivista asennetta päällä, ja sitä mitä mä ehkä eniten puheenjohtajan roolissa pidän tärkeimpänä on että pidetään ”haippi” yllä! ”

Miten uuden hallituksen kanssa on homma lähtenyt käyntiin?

Mun mielest on tosi hyvin lähtenyt käyntiin, on paljon uusia ideoita ja uusia tuulia. Me pyritään pitämään tätä koulun hyvää henkee yllä. ”


Kunkku on täynnä innokkaita ja motivoituneita opiskelijoita ja loistava kunkkuhenki näkyykin kaikkialla, kuten siinä, että tänä vuonna Kunkkuun oli ennätysmäärä hakijoita, OPKH:n haki historiallisen paljon opiskelijoita, tutoreiksi halusi todella moni ja teemapäivinä pukeutujia on ollut todella paljon. OPKH.ssa toivotaankin, että tulevina teemapäivinä opiskelijat jatkavat aktiivista pukeutumista. Koko OPKH haluaa toivottaa kaikille hyvää kevään jatkoa ja opiskelun intoa!



ylärivi vasemmalta lähtien: Jaakko, Elsa, Netta, Riina, Tino, Silja, Jasmiina
keskirivi vasemmalta: Ilmari, Leo, Viivi, Aarne, Karl
alarivi vasemmalta: Väinö, Oskari
(kuvasta puuttuu Heini)

Netta Huura


perjantai 7. huhtikuuta 2017

Pääsykoepaineita

Kevään YO-kirjoitukset, joista koulumme mahtavat abit suoriutuivat varsin mallikkaasti, alkavat olla taputeltu. Haastattelimme muutamia abiturientteja, jotka tämän rankan rupeaman jälkeen alkavat pikkuhiljaa valmistautua kevään pääsykokeisiin.

Iida
Iida Steen
Minne haet kirjoitusten jälkeen?
- Haen Helsingin oikeustieteelliseen.
Minkälaiset pääsykokeet kyseiseen opinahjoon on?
- Tehtävät vaihtelevat vuosittain, mutta kokeessa on esimerkiksi oikeustapaustehtäviä, esseevastauksia ja monivalintatehtäviä.
Miten valmistaudut pääsykokeisiin?
- Luen kokeisiin 7 viikkoa erittäin kovalla intensiteetillä.
Onko abikevät mielestäsi liian rankka, kun pitää valmistautua sekä pääsykokeisiin, että kirjoituksiin?
- Ei ainakaan toistaiseksi

Urho
Urho Vepsäläinen
Minne haet kirjoitusten jälkeen?
- Aion hakea Helsingin Yliopiston humanistiseen tiedekuntaan lukemaan taidehistoriaa.
Minkälaiset pääsykokeet kyseiseen opinahjoon on?
- Pääsykokeessani minulla on luettavana kirja: "Mitä on kulttuuriperintö", tulen varmasti nauttimaan kevään luku-urakasta.
Miten valmistaudut pääsykokeisiin?
- Aion lukea kokeisiin 24/7 mentaliteetilla, onneksi aihe on omaa sydäntäni lähellä oleva. Avainsana koitokseen on jyystö.
Onko abikevät mielestäsi liian rankka, kun pitää valmistautua sekä pääsykokeisiin, että kirjoituksiin?
- Ei suinkaan, kova luku-urakka vain näyttää meille abeille sen, kuinka paljon töitä pitää tehdä menestymisen eteen.

Jaakko
Jaakko Kuisma
Minne haet kirjoitusten jälkeen?
- Haen Aalto-yliopistoon opiskelemaan muotia ja vaatesuunnittelua. Haaveni on suunnitella oma Pepe Jeans -mallisto jonakin päivänä.
Minkälaiset pääsykokeet kyseiseen opinahjoon on?
- Kyseessä on kolmiosainen valintakoe, jossa mitataan muun muassa luovuutta ja soveltuvuutta alalle.
Miten valmistaudut pääsykokeisiin?
- Voittava kombo on viihteen ja lukemisen yhdistäminen. Itse tykkään rentoutua tanssin avulla.
Onko abikevät mielestäsi liian rankka, kun pitää valmistautua sekä pääsykokeisiin, että kirjoituksiin?

- Ehkä hieman, näillä on kuitenkin mentävä!

Akseli Jokela

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Talviliikuntakurssin kuulumisia

TALVILIIKUNTAKURSSIN KUULUMISIA

Kunkun talviliikuntakurssilaiset kävivät koviikon keskellä olevan viikonlopun aikana pyörähtämässä nauttimassa Keski-Suomen Himoksen rinteistä, maastoista ja maisemista. Kurssille lähdettiin perjantai-iltapäivänä ja paluu tapahtui sunnuntaina illalla. Viikonlopun aikana suurin osa lasketteli rinteissä ja muutamat kävivät tutustumassa hiihtäen maastoon. Ryhmä koostui taitavista laskettelijoista niin laudalla kuin suksillakin, muutamia kaatumisiakin nähtiin kun yritettiin hyppyreistä temppuja ja koeteltiin vauhtia äärirajoilla. Se kuitenkin kuuluu asiaan. Reissu oli iloinen tunnelmaltaan ja ryhmähenki tuntui porukalla kasvavan. Aprillipäivä sattui vielä lauantaille ja siinä samassa opettajaakin jekutettiin muutamaan otteeseen. Meillä oli myös pari vaihto-opiskelijaa reissussa, joista toiselle laskettelu oli ensimmäinen kerta ja toiselle jo toinen. Molemmat kerhittyivät laskettelussa huimasti ja heidän rohkeutta mennä mäessä ei voinut kuin ihailla.
Opiskelijat yöpyivät kuuden hengen mökeissä, mitkä eivät olleet Himoksen timanttisimmat, eikä sää ollut lauantai-iltapäivänä paras mahdolinen vesisateen takia, mutta hyvää fiilistä se ei viikonloppureissulta vienyt. Tässä jokaisen mökkiryhmän mietteitä reissusta!

"Huikea reissu pienestä vesisateesta huolimatta. Kiva päätös yo-kokeille. Oli kivaa vaikka sattuikin. Mökit ja rinteet olivat hyvät. Suosittelen kurssia kaikille. Kaikii sujui ylipäätään sujuvasti. Aikataulutus oli loistava kun oli joustavuutta ja oli kiva kun sai pitää vapaan aikataulun. Kurssi toi myös hyvää yhteishenkeä." -Vuorimaja 7

"Kurssi oli tosi mukava, rinteet olivat ihan hyvässä kunnossa. Parasta kurssissa kuitenkin oli porukka. Iltaisin oli tosi hauskaa ja kokoonnuttiin yhteen mökkiin viettämään iltaa makkaraa paistellen ja pelejä pelaten. Kurssi paransi ryhmähenkeä mukavasti." -Vuorimaja 8


"Tultiin perille ja asetuttiin taloksi kotosaan vuorimajaan. Lauantai päivällä oltiin kuin uitettuja koiria, mutta illalla päästiin jo uuteen laskuun kiitos kuivauskaapin. Kahden hengen saunaankin mahtui ihan hyvin kuusi. Hiihtäjillä tuli vastaan hulluja jäämäkiä, joista osa päättyi hiekkakasaan. Matkamuistoksi saatiin muutama mustelma ja maisemakuvia. Hyvä mökkiporukka ja asenne piti fiiliksen korkeella." -Vuorimaja 6

"Laskettelu sujui hyvin, mutta sää ei välillä suosinut meitä. Onneksi ravintopuoli kunnossa. Ruuista jäivät erityisesti mieleen hyvät makkarat ja ei niin hyvät pastat. Reissulla tuli myös nautittua mukavasta saunan lämmöstä. Rinteet oli neppailun suhteen kunnossa ja samoin seura. Päädyimme kevyesti syömään 5 kiloa lihaa, sekä juomaan 12 litraa maitoa. Meillä oli myös onneksemme 3 pallogrilliä, käytimme kaikkia." -Vuorimaja 9 


"It was a great experience to improve my skii skills, even though I have felt more than 25 times everything was worth it. It would was a funny experience that I would really like to repeat this again in  my life." -Eski

"This trip was a really good experience, finally I learn how to skii and I really enjoy it . I will really like to skii once again. It was one in a life time experience for both of us because normally we don't have the  opportunity to do this." -Ana

"Reissua odotettiin innolla katkaisemaan kevään luku-urakka. Loistava reissu! Laskettelu sää oli märkä ensimmäisenä päivänä, mutta iltaa kohden suksi alkoi luistaa, kiitos nälkäisen ja positiivisen asenteen. Seuraavana päivänä kuitenki olimme valmiina mäkeen. Rämä toimi loistavasti reissun ajan ja piti yllä rentoa fiilistä asenteellaan. Kokonaisuutena hyvin suunniteltu reissu. Ensimmäisen päivän iltaohjelma mäessä oli lussaa! Mökit oli bueno! Sillä ei sitä riimaa tälläsellä reissulla tarvita! Bussi matka rullasi myös leppoisesti ja meidät pidettiin hyvin kartalla ohjelmasta! Toki kartamme hukkui pakkamiisen osalta! Illalla tai alkuyöstä Rämää vähän kiusattiin Jaakon miesongelmista ja sen aiheuttamista vaaratilanteista, jotka kuitenkin painettiin villasella aprillipilana!  Kiitokset Rämä, loistava matka!" -Vuorimaja 10

Hieno reissu ja huikeata on kyllä Kunkun opiskelijat!




Teksti ja kuvat: Liikutakurssilaiset+opettaja