torstai 3. joulukuuta 2015

Abiliikkakurssista

Rento ja hauska liikkuminen kavereiden kanssa poistaa stressihormoneja ja tuo lisää energiaa keholle ja mielelle. Valitettavasti liikunnalle ei usein löydy tarpeeksi aikaa varsinkaan kiireisten abien elämästä ja stressi on epätoivottu seuralainen lähes jokaiselle. Tämän vuoksi kannattaa valita abiliikuntakurssi kerryttämään kursseja ja näin ollen auttamaan lukio-opintoja eteenpäin. Samalla kunto kasvaa ja muut huolet väistyvät mielestä kun pääsee liikkumaan yhdessä kavereiden kanssa.

Abiliikka on loistava mahdollisuus päästä itse vaikuttamaan siihen, mitä tunneilla tehdään. Kurssin alussa saimme jokainen kirjoittaa lapuille kolme toivetta ja kaikki eniten ääniä saaneet toivelajit otettiin mukaan kurssisuunnitelmaan. Ainoastaan karting jouduttiin hylkäämään sen korkean hinnan vuoksi.

Olemme siis päässeet kokemaan kaikkea sellaista, mitä yleensä liikuntakursseilla ei ole ollut mahdollista toteuttaa. Olemme käyneet mm. Salmisaaressa seinäkiipeilemässä sekä ampumassa toisiamme laseraseilla Megazonessa. Sellon BowlCircuksessa pääsimme hohtokeilaamaan ja sen lisäksi olemme saaneet zumbata latinorytmien tahtiin vierailevan tähden opastuksella. Uimahallissa järjestetty vesipallo oli myös monelle uusi lajituttavuus.

Tietenkin olemme pelanneet myös monia ennestään tuttuja lajeja, kuten sählyä, jalkapalloa, sulkapalloa ja korista. Yksi mukavimmista asioista kurssilla on ollut se, että olemme päässeet aina aloittamaan pelit heti ilman tekniikkatreenejä. Tämä on tuonut omalta osaltaan rentoutta tunneille ja pelit ovat kulkeneet hyvin varsinkin lopputunnista, kun aikaa pelaamiseen on ollut paljon.

Tunneilla on ollut koko kurssin ajan todella rento meininki, kaikki ovat yrittäneet täysillä eikä ole haitannut vaikka pallo ei aina päätyisikään ihan maaliin asti. Kannustus ja tsemppi on ollut loistavaa ja hyvää fiilistä on pidetty yllä joka tilanteessa. Abiliikkakurssi on toiminut hyvänä vastapainona tunneilla istumiselle ja kurssista on saanut paljon energiaa muuhun opiskeluun!


Sylvia Ikonen, 13C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti