tiistai 27. helmikuuta 2018

Penkkarit 2018

Olipa kerrassaan tapahtumarikas päivä. 15.2 me abiturientit juhlimme penkkareita ottamalla päivästä kaiken ilon irti. Erilaisiin pukuihin pukeutuneet abit toivat monille hymyn huulille. Joukosta löytyi niin laiskiaisia, ranskalaisia sekä "Tulinen sinappi", joka tähdittikin sinä päivänä monia uutissivustoja (hyvä Lauri!). Toiminta alkoi heti aamusta, kun koko koulu kokoontui liikuntasaliin seuraamaan tämän vuoden abishow:ta. Show:hun abitoimikunta oli suunnitellut paljon erilaisia ohjelmanumeroita. Pienten komplikaatioiden jälkeen show saatiinkin melkein ajallaan käyntiin.

Alkuvideon jälkeen abit juoksivat salin käytävältä saliin ja ykköset sekä kakkoset saivat nauttia karkkisateesta. Tämän jälkeen show laitettiin kunnolla käyntiin Kunkun Napakympillä. Hauskan numeron jälkeen siirryttiin haluttujen titteleiden jakamiseen. Abit olivat päättäneet nuoremmilta luokka-asteilta kourallisen opiskelijoita, jotka palkittiin tittelin ja pienen palkinnon kera. Vuoden
2018 titteleitä olivat muun muassa Vuoden Mela sekä Kunkun Kultapoika.


Eri ohjelmanumeroiden jälkeen siirryttiin kauan ja hartaasti odotetun abivideon pariin. Tämän vuoden abivideon aiheena oli Kunkun esittelyvideo, jossa pääosin abit esittelivät väritettyjä huomioita koulustamme sekä opettajistamme. Päävastuun videosta saivat tänä vuonna Matias Heikkinen ja Aki Strengell. Kiitos heille ja muille abivideoon osallistuneille viihdyttävästä videosta. Videon jälkeen lauloimme loppulaulun, muunnelman Anssi Kelan laulusta "1972". Tämän ja loppusanojen jälkeen kiiruhdettiin ulkona valmiina odottaville rekoille. 

Siinä sitä sitten innokkaina odotettiin rekkojen liikkeellelähtöä. Abilakanat kiinnitettiin ja lakanoiden inspiraatioina tänä vuonna toimivat mm. Star Wars, Antti Tuisku, Veikkaus sekä Haluatko miljonääriksi. Koko koulu tuli ulos seuraamaan rekkojen lähtöä ja pian sitä lähdettiinkin jo liikkeelle. Ensimmäinen pysäkki oli kivenheiton päästä koulustamme. Ajoimme Kirkkojärven koulun pihaan, jonne koululaiset olivat kerääntyneet odottamaan meitä. Tai no, kai ne niitä karkkeja oikeastaan odotti enemmän kuin itse meitä abeja.



 Tätä päivää olivat monet meistä odottaneet todella kauan. Itsekin olin tätä päivää odottanut siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran yläasteella keräsin karkkeja Kaitaan pihan loskamoskasta aivan kuin en olisi karkkia ikinä nähnytkään. Nyt oli ihana itse seurata samanlaisia nuoria ja varsinkin pieniä lapsia, jotka näyttivät enemmän kuin onnellisilta saadessaan roppakaupalla karkkia.. Kaiken sen ilon keskellä haikeat tunteet ottivat kuitenkin välillä vallan, kun ymmärsi, kuinka lopussa aikamme Kunkussa on. Sinä päivänä sitä ymmärsi, kuinka "vanhoja" me jo oikeasti ollaan. 


Matka jatkui Tapiolassa sijaitsevalle Metro Areenalle, jonne kaikki Espoon lukiot kokoontuivat. Rekkojen ja niissä riemuitsevien abiturienttien määrä oli päätä huimaavaa. Paikalle oli saapunut myös paljon vanhempia sekä lapsia karkkien toivossa. Tapiolasta matka lähti virallisesti käyntiin. Karkkeja lenteli ja rekoissa kaikui oletettavasti "Oi Kunkku on". Matka kesti noin kaksi tuntia, joista noin puolitoista tuntia nautittiin täysin rinnoin ennen kuin Suomen ilmasto otti taas kerran voiton nuorison pukeutumisesta. Kylmä ilma yllätti matkan lopussa, mutta onneksemme koulumme keittiö oli koululla valmiina tarjoilemassa kuumaa mehua meille kaikille. Lounaan ja mehun jälkeen otettiin muutamat "pakolliset" kuvat, jonka jälkeen matka jatkui Helsinkiin Länsiterminaalille.


Länsiterminaali täyttyi tuhansista abiturienteista. Siellä oli mukavaa nähdä kavereita muista lukioista ja vaihtaa kuulumisia. Terminaalissa odottamisen jälkeen pääsimme vihdoin laivaan ja matka kohti Viroa oli alkanut. Laivassa kerättiin voimia iltaa varten ja nautittiin tunnelmasta. Yövyimme Viru-hotellissa, jossa pääesiintyjänä toimi loistava Teflon Brothers. Tanssilattia täyttyi nuorista ja muutamat huonekemut tuli myös koettua. Saimme kirjaimellisesti juhlistaa penkkareitamme koko päivän ja koko yön. Hohdokas tunnelma ja kuuluisa Kunkku-henki oli koko ajan menossa mukana. Muutaman tunnin yöunilla siirryttiin aamulla takaisin laivalle. Iltasanomien artikkelin sanoin: "Paluumatkalla väsymys vei voiton. Laivalla abit eivät enää megabilettäneet."

Tämän upean päivän monet muistavat varmasti vielä vuosien päästä. Kiitos kaikki abishow:hun tavalla tai toisella osallistuneet opettajat ja opiskelijat. Kiitos Abi Goes Tallin hyvin järjestetystä matkasta ja mahtavista bileistä. Ja erityisesti kiitos kaikki Kunkun abit vuosimallia 2018. Unohtumattomat kolme vuotta takana! Tsemppiä kaikille lukulomaan<3

Netta Huura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti