lauantai 17. helmikuuta 2018

Wanhat 2018


Perjantaina 16.02.2018 koitti kauan odotettu wanhojen päivä. Wanhojen päivänä lukion 2. vuosikurssilaiset juhlivat sitä, että heistä tuli koulun vanhimpia abien lähdettyä lukulomalle.

Tähän päivään valmistautuminen aloitettiin jo reilusti ennen itse juhlapäivää. Tansseja harjoiteltiin kolmesti viikossa koko jakson ajan ja tästä suuret kiitokset opettajille Katja Ilmolle ja Tom Korolaiselle. Lisäksi voisi kiittää jokaista opiskelijaa, joka osallistui tansseihin, sillä jokaisella oli jokin tehtävä hoidettavana. Yksi ryhmä oppilaita suunnittelivat oman tanssin alusta loppuun, toinen koristeli salin ja yksi ryhmä teki kutsun. Muita tehtäviä oli mm. koristeiden purkaaminen, valokuvauksen organisointi ja esiintyminen Jupperin ala-asteella. 

Opiskelijoiden oma kädenjälki näkyi hyvin omassa tansissa. Siinä yhdistyi hittibiisejä aina 1960-luvulta nykypäivään saakka. Näihin biiseihin jokaisella opiskelijalla oli mahdollisuus vaikuttaa ennen tanssin suunnittelua. Biisilista sisälsi myös yleisölle tunnistettavissa olevia kappaleita. Tanssi oli kokonaisuudessaan rennompi, vauhdikkaampi ja humoristisempi kuin muut tanssit. Muita tansseja oli esim. avaustanssi, tango, Kuninkaantien lukion oma franseesi ja Virginia reel.


Itse tanssijat alkoivat valmistautua jo kuukausia ennen wanhoja. Ihan ensimmäisenä oli tietenkin parin hankkiminen. Suurin osa oli alkanut etsiä paria jo heti ensimmäisenä lukiovuotena. Tytöillä mekon hankinta alkoi jo kesällä ja jatkui koko syksyn. Lisäksi piti varata aika kampaajalle, löytää sopivat kengät ja korut. Pojilla oli tässä asiassa hieman helpompaa, heidän piti löytää vain sopiva frakki ja kengät.

Päivä alkoi klo 11.00 nopealla kertauksella tansseja, jonka jälkeen alkoi päivänäytös koulumme oppilaille ja päivävieraille. Esityksen jälkeen siirryimme juhlaruokailuun ja halukkaat pääsivät pari- ja yksilömuotokuvaukseen. Itanäytöksessä sali oli täynnä vieraita, jotka olivat täysillä mukana kannustamassa meitä raikkuvin aploodein. Kokonaisuudessa esitykset menivät hyvin ilman sen kummempia ongelmia.



Wanhojen päivä oli tapahtumarikas ja unohtamaton. Iloisina, helpottuneina ja hieman jo väsyneinä tanssijat jatkoivat iltaansa jatkoilla Kaivohuoneella. 


Polina Brendoeva 16F

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti